Слънцезащитни системи от висок клас

Външните хоризонтални ламелни щори, познати и като външни венециански щори, са едни от най-използваните външни слънцезащитни системи. Те придават на вашата фасада стилен, елегантен вид.

Модерни и стилни

Те се използват за засенчване на прозорците на съвременните семейни къщи и административни или търговски сгради. Ние от щори.com ви предлагаме 3 модела външни ламелни щори - C50, C80 и Z90.


външни ламелни щори

Външните ламелни щори C50 се използват за засенчване на по-малки външни прозорци. Щорите са снабдени с ламела с широчина 50 мм, които са фиксирани отстрани със стоманено въже. Предлагат се и във вариант за вътрешен монтаж, като при тях кутията липсва.


външни ламелни щори

Щори с ламели C80 са най-често използвания вариант на външни ламелни щори. Класическа форма на ламела C80 завършва с огънат ръб в двата си края за допълнителна издръжливост. Плавния контрол на ъгъла на ламелите позволява прецизно регулиране на интензивността на светлината.


външни ламелни щори

Щорите Z90 имат Z-образни ламели, което позволява по-добро затваряне от С-образните ламели

Z-образната форма на ламелата е по-силна и по-стабилна. Те са снабдени с гумено уплътнение, което прави щорите безшумни при ветровити условия.

Специалната форма на ламелите на външните ламелни щори осигурява отлично засенчване и висок терморегулиращ ефект. По този начин щорите ефективно допринасят за топлоизолацията на къщата и пестят енергия.

Тайната е в дизайна - когато са затворени, ламелите прилепват много плътно един към друг, образувайки щит на прозореца. И този щит е в състояние да предпази от слънцето, студа, вятъра и от вандализъм.

Материалът за производство на капака (кутия), водачи и ламели е екструдиран алуминий. Това прави щората изключително здрава и добра инвестиция във времето. Монтажът се извършва от външната страна на прозореца, като тук също има възможност за интегриран монтаж както при ролетните щори.

Външните хоризонтални щори са оригинално решение за фасадна декорация, което е станало широко разпространено в Европа от дълго време. Тяхната задача се състои от две части: да осигурят надеждна защита от слънчевите лъчи и да се впишат успешно в цялостния дизайн на сградата.

Контролът на светлината е друго огромно предимство на хоризонталните външни ламелни щори. Проникването на слънчева светлина се регулира чрез завъртане на подвижните части на щорите (ламелите) под желания ъгъл.

Управлението може да бъде ръчно с манивела или автоматично с електрониката на Somfy чрез бутон на стената, дистанционно или от вашият смартфон чрез системата "Умен Дом" Smart Home.