Избирайки щори, препоръчваме да обърнете внимание на следните подробности:

Опции за монтаж

Продукти, които са монтирани над отвора на прозореца ще затворят както прозореца, така и перваза на прозореца, но ви дават възможност за големи размери.

Продуктите, прикрепени директно към крилото, са често предпочитан избор. Този метод на монтаж ви позволява да отваряте / затваряте прозореца без да повдигате щорите. Обаче, не всички модели са подходящи за монтаж директно на крилото. Например: когато прозореца/ вратата е в ниша, моделите с кутия са неподходящи, защото ограничават отварянето на крилото.

Регулиране светлината в помещението

Щорите от хоризонтален тип се вдигат / спускат успоредно на пода. Устройството на такива продукти ви позволява да ги фиксирате на желаната височина, а при някои модели можете да регулирате и пропускливостта на слънчевите лъчи, без да вдигате щората ( Ден и Нощ щорите и венецианските модели).

Щорите с вертикални ламели и платна се изместват настрани – ляво / дясно. При моделите с вертикални ламели от плат и тези с алуминиеви вертикални ламели ви позволяват да регулирате осветлението, без да отваряте прозореца. За да направите това, просто завъртете ламелите под ъгъл.

При външните ролетни щори се отваря малко разстояние междъ ламелите при повдигане, но за да осветите помещението е нужно да ги вдсигнете до желаната височина за желания процент светлина.

Материал на продукта

За производство на щори се използват алуминий, пластмаса, плат, дърво и други материали. Всички те се различават по външен вид, начин на работа и поддръжка. Някои материали не пропускат светлина до 100%, докато други разсейват светлинния поток.

цена

Разходите за слънцезащитни щори се формират от следните компоненти: размер, вид на конструкцията, материал. Приблизителното ценообразуване може да се изготви, при подадени от вас размери. Окончателните разходи ще ви бъдат известни, след посещение за взимане на точни размери, определяне на характеристиките на продукта и сложността на монтажа.