Хоризонтални дървени щори

Хоризонталните дървени щори са идеални както за класически уютен интериор, така и за дом, декориран във всеки модерен стил. Конструкцията на дървените щори ви позволява да регулирате проникването на светлина в стаята.

Високо качеството

Дървените щори са внимателно обработени, полирани и покрити със специален лак с антистатични и UV абсорбиращи свойства. По този начин те са доста лесни за поддръжка и експлоатация.


дървени щори

Такава система е подходяща за монтаж вътре или извън отвора на прозореца. Щората виси свободно или е фиксирана със странично водене. За вертикално придвижване е осигурен шнур, ламелите се въртят с помощта на специална дървена пръчка.


дървени щори

Ламелите по-голяма широчина изглеждат красиви, естествената текстура на дървото хармонично се вписва във всеки интериор. Ламелите се повдигат и спускат с корда, а за завъртане на ламелите е предвидена допълнителна двойна корди.

Дървени щори - надеждна защита и елегантна интериорна декорация

Дървените щори придават допълнителен уют и благородство на стаята, също така ви предпазват от парещите слънчеви лъчи и любопитни съседски погледи. Такива системи изглеждат скъпи, стилни и привлекателни, дизайна се вписва перфектно в елитния ви интериор. Тези разновидност на венецианските щори използва дървени ламели с широчина 25 или 50 мм.

Характеристики на нашия продукт

За производството на дървени щори за прозорци използваме естествени и висококачествени материали. Размерите се определят след взети размери - по този начин идеално пасват на прозоречната система. Липсата на изкривявания и пролуки гарантира естетическата привлекателност на щорите, както и безпроблемно отваряне на крилото.

Ламелите са изработени от пресовано дърво, покрито с хипоалергенно защитно съединение. Благодарение на това повърхността е издръжлива на слънчевите лъчи и други негативни влияния. Има десетки възможности за избор на цвят, което ви позволява да изберете оптималното цветово решение. За въртене на ламелите около оста се използва "пръчка" за модела 25 мм и въжена система за модела с ламели 50 мм. Механизмът за управление се монтира по избор отляво или отдясно. Моделите могат да се монтират на всяко крило поотделно, както и във или извън отвора на прозореца.

Предимствата на дървените щори

Щори от дърво започват да се правят през 18 век. Такива слънцезащитни дизайни са популярни повече от два века поради следните предимства:

  • Отличен естетичен външен вид. Дървените летви добавят уют, изтънченост и благородство към стаята. Дизайнът се вписва във всеки интериор.
  • Екологична чистота. Материалите са безопасни за здравето, те не отделят токсични елементи дори при нагряване.
  • Лекота в грижите. Повърхността практически е лесна за поддръжка. Достатъчно е периодично да избърсвате ламелите.
  • Устойчивост. За разлика от алуминия, дървото не се огъва, запазвайки формата си в продължение на години. Специално покритие предпазва повърхността от влага и слънчева светлина. А периодичното полиране допълнително ще увеличи производителността на моделите.
  • Възможност за избор на ламели, които да съответстват на цвета на мебелите или паркета.

Цената за щори от дърво е малко по-висока, отколкото за други модели. Но ако предпочитате качество, естетическа привлекателност и издръжливост, тези слънцезащитни системи са идеалният избор за вашия дом.