Различни модели външни щори:

Външни щори - предимства

Външните щори са модерен инструмент за ефективна слънцезащита на жилищни и търговски сгради. Но те ви предлагат много повече от слънцезащита в сравнение с вътрешните щори.

Основната им разлика е това, че се инсталират пред прозореца, което ги прави двойно по-ефективна за защита на стаята от парещите слънчеви лъчи. 

Причината за това е фактът, че вътрешните щори блокират слънчевите лъчи след като вече частично са проникнали в стаята и са повлияли на микроклимата. 

Следователно, като изберете външни щори, можете значително да спестите от работата на климатика, тъй като сега вашата стая е напълно защитена.

Получавате още: по-висок процент затъмнение на стаите и значително намаляване на нивото на външен шум.

Монтаж и управление

Както вече споменахме, външните щори се монтират от външната страна на прозореца. Те са подходящи както за стандартни, така и за широки панорамни прозорци, които придават изчистен и завършен вид.

Управлението зависи от избрания модел, може да бъде механично или посредством електрическо задвижване. Външните щори се регулират с лекота, особено при работа с модели с вградени електрически задвижвания. По този начин е лесно да се управляват няколко щори едновременно.

Предимно алуминият се използва като суровина за производството на външни щори. Именно това гарантира надеждността и издръжливостта на конструкцията. Щорите ще издържат дълго време, независимо от метеорологичните условия.